torstai 18. elokuuta 2016

Megan Fox's Muffins

...eli syntiset gluteenittomat raparperi-murumuffinssit
RAPARPERIMEININGIT, osa 3/3:
Pienellä viivästyksellä viimeinenkin raparperiohje! Jos sää sallii elokuun viimeisenä sunnuntaina, niin ajattelin mennä Leppävaaraan Alberganesplanadin lippuaukiolle myymään läjäpäin elokuvia sekä paria elokuva-aiheista leipomusta, joista yksi lienee nämä Megan Foxin muffinssit. Varsinaisesti kyseessä ei ole mikään hatunnosto kyseiselle näyttelijättärelle, vaan pelkästään nimellä leikkimistä. Olenhan kuitenkin taannoin kaupannut Piece of Trump -nimistä porkkanakakkua. Nämä maistuvat meganfoxit sisältävät mehukkaan raparperisisuksen, kuohkean gluteenittoman perustaikinan ja hauskan kauramurupäällisen. Kyllä maistuvat kesän päätteeksi! Toivotaan hyviä ilmoja...

Taikina (n. 18 muffinssia):
1,5dl erikoishienoa sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
2dl maitoa
1 sitruunan kuori raastettuna
100g sulatettua voita tai margariinia
4dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix)
2tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 200g pilkottuja raparperejä
1dl erikoishienoa sokeria
2tl kanelia
nokare voita tai margariinia

Päällinen:
75g kylmää voita tai margariinia
2dl gluteenittomia kaurahiutaleita (Urtekram tai Semper)
1dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix)
0,5dl erikoishienoa sokeria


Täytteen kimppuun...
  1. Pese ja pilko raparperit noin puolen sentin mittaisiksi viipaleiksi.
  2. Laita paistinpannulle kunnon nokare voita tai margariinia ja sokerit.
  3. Pyöräytä rasvaa ja sokeria hetken verran pannulla sulaksi.
  4. Lisää raparperit pannulle ja kääntele hetken verran seoksessa, kunnes raparperit ovat pehmenneet, mutta eivät vielä hajoile.
  5. Ota pannu hellalta jäähtymään.
Taikinan kimppuun...
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen keskilämmölle.
  2. Pese sitruuna ja raasta sen kuori pieneen astiaan.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi isossa kulhossa.
  4. Lisää munavaahtoon maito, sitruunan kuori ja sulatettu rasva vuorotellen hyvin sekoittaen.
  5. Sekoita jauho ja leivinjauhe erillisessä astiassa sekaisin ja kaada yhdellä kertaa taikinan sekaan.
  6. Sekoita kevyesti sekaisin, älä vatkaa yhtään ylimääräistä kierrosta.
Päällisen kimppuun...
  1. Pilko kylmä rasva pieniksi kuutioiksi omaan kulhoon.
  2. Lisää sekaan kaurahiutaleet, jauhot sekä sokeri, ja nypi murumaiseksi seokseksi käsin.
Muffinssien kokoamisen kimppuun...
  1. Täytä muffinssipelti paperisilla muffinssivuoilla.
  2. Laita kuhunkin muffinssivuokaan reilu ruokalusikallinen perustaikinaa pohjalle,
  3. Laita tämän jälkeen paistettua raparperitäytettä ruokalusikallisen verran taikinan päälle vuokiin.
  4. Lisää vielä ruokalusikallisen verran perustaikinaa täytteen päälle.
  5. Päällimmäiseksi ripottele tuhti hyppysellinen kauramuruseosta, mutta älä paina kiinni taikinaan.
  6. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia ja paista toinen satsi samalla tavalla (12 muffinssin pelleillä toinen satsi jää vajaaksi).
  7. Jos ja kun ulkona sataa, ota kupponen teetä ja maista ja muista kesää! Ja Megan Foxia! :)


Vinkkejä:
- Jos ei ole tarvetta ja mielenkiintoa tehdä gluteenittomia muffinsseja, käytä sama määrä tavallisia vehnäjauhoja. Gluteniiton vaalea jauhoseos tekee kuitenkin huippupehmeän lopputuloksen, joten kannattaa kokeilla ainakin kerran.
- Muista, että gluteenittomat leivonnaiset säilyvät tuoreina vehnäversioita huonommin, joten kannattaa suosiolla pakastaa, ellei ole isoa joukkoa tuhoamassa tuotoksia.


Sokerissa, rasvassa ja kanelissa
paistetut raparperit tulevat suloisen
pehmeiksi ja makeiksi.

Muffinssitaikina jää hyvinkin
löysäksi, älä huolestu!

Nyppiminen alkaa päällisen osalta.

Ensimmäinen kerros taikinaa.

Toinen kerros on täytettä.

Kolmas kerros jälleen taikinaa.

Viimeinen kerros on muruseosta -
ja ei kun uuniin paistumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti