maanantai 9. toukokuuta 2016

Johnny's Diner Goes Cuckoo Over Cookies!

...eli kuinka keksisirkus saapuu kaupunkiin!

Tämänkertainen blogipäivitys ei sisällä reseptiä, sillä allekirjoittanut on armottomalla Ravintolapäivää koskevalla leipomismaratonilla. Toukokuun Ravintolapäivä on nimittäin kohta ovella ja työt on aloitettu jo viime viikolla. Tämä viikko leivotaan vielä hullun lailla, ensi viikolla hengitetään hieman ja tehdään viimeisiä silauksia ennen h-hetkeä. Koska herkut ovat uusia, niiden saloja ei paljasteta vielä reseptien muodossa. Suosituimmista hiteistä tulen jakamaan reseptit tulevaisuudessa.

H-hetki on lauantaina 21.5. Päivä tulee olemaan erilainen muihin Ravintolapäiviin verrattuna sen takia, että Johnny's Diner parkkeeraa tavoistaan poiketen nyt Helsingin Ruttopuistoon, eikä Espoon Leppävaaraan. Leipuri lähtee siis isolle kirkolle pällistelemään meininkiä.

Teemana tulee tällä kertaa olemaan pikkuleivät eli keksit eli cookiesit, nuo helpot vaikeat herkut. Alunperin olin suunnitellut ottaa mukaan myös cupcakeja, mutta totesin olevan viisampaa keskittyä yhteen teemaan kerralla. Siirsin tämän takia muffarit elokuulle ja pistin samalla keksikierrokset kovemmalle. Nyt mennään kovaa ja isolla volyymille perkele!

Olen leiponut reilut kymmenen annosta keksejä reilussa viikossa. Määrällisesti tämä tarkoittaa noin paria sataa keksiä yhteensä. Normaali-ihmisillä on pakastin täynnä kesän marjoja ja syksyn sieniä: meikäläisellä on pakastin nurkkia myöten täynnä keksejä. Keksit ovat siitä hyviä leivonnaisia, että ne voi huoletta pakastaa paiston jälkeen.

Lista, joka paljastuu kokonaisuudessaan yksityiskohtiaan myöten ensi maanantaina, pitää sisällään suklaakeksejä, kanelikeksejä, sitruunakeksejä, minttusuklaakeksejä, maapähkinävoikeksejä ja paljon paljon muuta. Olen aina pyrkinyt ottamaan mahdollisimman hyvin erilaiset ruokavaliot huomioon leipomuksissani, ettei kojullani käyvä ihminen ainakaan joudu sen takia poistumaan, ettei listalta löydy laktoositonta tai gluteenitonta herkkua, Listalla on gluteenitonta, vähälaktoosista, laktoositonta, maidotonta ja ensimmäistä kertaa puhtaasti vegaanista mutusteltavaa. Aina pitää pyrkiä laajentamaan repertuaaria, ja tällä kertaa se laajentuu vegaanipuolelle. Eli kaikki vegaanit ilman muuta maistelemaan seesaminsiemen-mantelikeksejä!

En oikein tiedä mitä tarkalleen odottaa Helsingin Ruttopuistolta. Toisaalta odotan hirmuista ihmsivilinää, toisaalta tuumin josko hukun massaan ja keksit jäävät pöydälle eivätkä löydä tietään asiakkaiden käsiin. Tosin jos Leppävaarassa on kaikki leipomukset menneet viime kerroilla ja tahti parantunut jokaisella kerralla, niin eikös kaiken järjen mukaan Helsinki pitäisi olla täysosuma? Toivotaan parasta. Varustauduttu ainakin on. Normaalisti herkkuja on leivottu yksi satsi per myyntinimike - nyt taikinat on tuplattu. Tuplaaminen tarkoittaa lähes jokailtaisia leipomissessioita. Uuni käy kuumana ja Moulinex jyllää pöydällä. Onneks on Netflix taustalla. Saapahan hyödynnettyä telkkarin tuijottamisenkin.

Näillä näkymin erilaisia keksejä tulee kymmenisen kappaletta eri makuja. Kutakin makua on leivottu noin tuplat eli 30-50 kpl, taikinasta riippuen. Tästä voi jokainen matikkanero päätellä millainen keksivuori Ruttopuistoon pystytetään. Keksien lisäksi tulee nelinkertainen annos amerikkalaista limonaadia, joka viikko sitten reseptissäkin vilahti. 24 sitruunaa puristettava perjantaina ennen lauantain urakkaa, voi jeesuskristusjamariajajoosef! :D

Ensi maanantaina julkistan lopullisen listan kaikkine detaljeineen. Jengi voi sitten käydä etukäteen fiilistelemässä tarjontaa. Nyt vahtimaan uunia, siellä paistuu taas yksi satsi taivaalliselta tuoksuvia sitruunakeksejä! Ja koska rakastan sitruunaa, minun sitruunakeksit maistuvat aidolta sitruunalta ja sitä on PALJON. Mutta näistä ja muista enemmän ensi maanantaina...

Nämä pieniä ruisleipiä muistuttavat
supersuklaiset herkut kantavat nimeä
"Not Ruisleipä PRKL!" :)

Pride-kulkue tekee taas tulojaan ja
sen kunniaksi leivoin värikkäitä ja
lapsekkaita vaniljaisia strösseli-
keksejä. Päälle tulossa vielä
kruunuksi kuorrutenokare ja
ylläri ylläri: STRÖSSELIÄ!

Minttusuklaakeksien massiivinen
taikina leipoutui noin 50 keksiksi,
joiden päälle kuorrutetaan myyntipäivää
edeltävänä perjantaina paksu
minttusuklaakuorrute ja suklaaraidat.

Mantelit paahtuvat mantelivoita
varten - kuuluvat oleellisena osana
vegaanisiin seesaminsiemen-
mantelikekseihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti