maanantai 11. huhtikuuta 2016

Seeds Of Life

...eli maailman paras siemennäkkäri


Se on gluteeniton, laktoositon, maidoton ja sopii vegaaneille - ja se on maailman mahtavin näkkäri! Kuitupitoisuus katossa ja maistuu kaikille. Tein tätä ensimmäiseen Ravintolapäivään pieneksi "sivusuolaiseksi", mutta näkkärit rouskutettiin käsistä ja siemennäkkäri loppui alta aikayksikön. En toisaalta ihmettele, näkkäri on oikeasti todella maukasta. Ja sen osaa tasan jokainen ihminen keittiössä. Se on niin helppo valmistaa. Harvoin ovat terveellisyys, helppous ja maku tämän näkkärin kaltaisessa harmoniassa keskenään. Itselläni on aina maissijauhoja ja neljää eri siementä näkkäriä varten kaapissa. Ei koskaan tiedä milloin himo iskee!

Pohja:
1,5dl maissijauhoja
0,5dl pellavansiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
0,5dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
0,5dl öljyä
2dl vettä

Päälle:
sormisuolaa


Pohjan kimppuun...
  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Kaada kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään.
  3. Lisää öljy ja vesi, ja sekoita tasaiseksi tahnamaiseksi massaksi.
  4. Kaada näkkärimassa leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä lastalla tai kostutetuin käsin ohuehkoksi levyksi.
  5. Sirottele päälle sormisuolaa maun mukaan.
  6. Paista uunin keskitasolla tunnin verran.
  7. Ota reunoilta kevyesti väriä saanut näkkäri uunista ja anna jäähtyä.
  8. Murra palanen ja maista! Toista ainakin pariin kertaan! ;)


Vinkkejä:
- Varioi jauhoja! Ellet löydä kaupastasi maissijauhoja, voit kokeilla vaikkapa tattarijauhoilla (vähennä silloin suolan määrää sirottelussa, sillä tattari maistuu voimakkaammin kuin maissijauho!). Voit kokeilla myös riisijauhoilla.
- Varioi myös siementen suhteita makusi mukaan! Pellavansiemenien määrä tosin kannattaa pitää alhaisena niiden erittäin voimakkaan ruoansulatustehonsa takia.
- Käytä sinulle maistuvaa öljyä. Itse käytän vaihtelevasti pellavansiemenöljyä tai oliiviöljyä. Öljy saa maistua tässä näkkärissä.
- Näkkäri on oivallinen snack bileisiin vaikkapa dipattavaksi. Hyvä sipsien korvike.
- Kokeile suolatonta versiota ja korvaa joku siemenistä vaikkapa kuivatuilla karpaloilla!
- Mikäli haluat siistejä paloja, voit antaa näkkärin olla uunissa vartin verran. Ota pois uunista ja leikkaa pizzaleikkurilla viiltoja taikinaan. Pistä takaisin uuniin ja paista loppuun.


Nämä siemenet ovat maailman
parhaan näkkärin sydämet. Varioi
niiden suhteita makusi mukaan!
Käytä näkkärimassan päällä sormi-
suolaa, sillä se jää kivasti pinnalle
suolaisina sattumina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti