maanantai 13. kesäkuuta 2016

This Is Decadence!

...eli syntisen suklaiset triplasuklaabrowniet
 

Olet varmaan syönyt joskus elämässäsi brownien, ehkä toisenkin. Browniethan ovat tunnettuja amerikkalaisia superherkkuja. On olemassa perusbrownieita, ja sitten on olemassa NÄITÄ brownieita. Synti tulee suklaassa ja tässä reseptissä on suklaata. Jos viime kerralla hehkuteltiin vähäsokerisia herkkuja, niin tällä kertaa sokeria tuleekin sitten koko rahan edestä. Ja suklaata, suklaata ja vielä vähän suklaata! Rappiolla on hyvä olla, lauloi Ismo Alankokin...


Taikina:
185g voita tai margariinia
185g leivontasuklaata (kaakaopitoisuus n. 40%)
85g jauhoja
40g kaakaojauhetta
50g tummaa leivontasuklaata (kaakaopitoisuus yli 70%)
50g valkoista leivontasuklaata
3 munaa
275g sokeria


Taikinan kimppuun...
  1. Pilko isompi ja vaaleampi leivontasuklaasatsi pieniksi paloiksi kattilaan pilkottujen voinokareiden kanssa, ja sulata tasaiseksi massaksi miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä.
  2. Jätä jäähtymään huoneenlämpöön.
  3. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
  4. Pilko tumma leivontasuklaa ja valkosuklaa pieniksi haluamasi kokoisiksi palasiksi.
  5. Sekoita keskenään erillisessä astiassa jauhot sekä kaakaojauhe.
  6. Vatkaa munat ja sokeri tasaiseksi, paksuksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  7. Kaada suurinpiirtein kädenlämpöinen sulatettu suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon sekaan varovaisesti lastalla käännellen. Älä vatkaa, vaan kääntele vaahdon sekaan. 
  8. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja kaakaojauhe.
  9. Vuoraa n. 35x25cm uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  10. Tasoittele taikina lastalla reunoille ja ripottele taikinan päälle tummasuklaa- ja valkosuklaapalaset varovaisesti painellen taikinan sisään.
  11. Paista uunissa n. 25 minuuttia, kunnes brownieiden päälle on muodostunut paperimainen, rapea päällyskerros.
  12. Heiluttele vuokaa varovasti. Jos taikina höllyy vielä hieman keskeltä, paista vielä viitisen minuuttia.
  13. Jäähdytä hetki ja ota palanen syntiä! Sitten toinen, kolmas, neljäs...


Vinkkejä:
- Tee taikinasta gluteeniton käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta.
- Ole varovainen sulatettavan suklaan kanssa. Tee se miedolla lämmöllä suoraan kattilassa tai vesihaudekattilan päällä olevassa kuumennusta kestävässä lasiastiassa. Mikrosulatuskin käy. Älä kuitenkaan päästä seosta missään vaiheessa kiehumaan, kuplimaan tai palamaan, äläkä päästä sekaan tippaakaan vettä. Yksi tilkkakin vettä muuttaa seoksen kokkareiseksi ja epätasaiseksi.
- Käytä leivonnassa aina mieluiten leivontasuklaita, sillä ne ovat useimmiten vähemmän makeita kuin tavalliset suklaat. Jos haluat tummempaa makua taikinaan, vaihda sulatettava suklaa tummaksi suklaaksi ja tummat suklaapalat vaaleammaksi.

Kalorit kattilaan...

...ja sileä syntiseos on siinä!

Muista käännellä sulatettu suklaa
muna-sokerivaahdon sekaan varovasti,
ettei taikina pääse lässähtämään.
Suklaassa ei pihistellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti