sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Open for business!

Nyt se on vihdoin tässä: leivontablogi. Mitenkäs kummassa sitä tähän ollaan päädytty?

Aluksi tuli leivottua työpaikalle skumppaperjantaiksi yhtä sun toista leivonnaista, sitten oli työpaikan fiftaribileet, joihin pukeudun amerikkalaiseksi 50-luvun "dinerin" tarjoilijaksi. Sitten tuli vuosi 2015 ja Ravintolapäivä, ja sain päähänpiston ottaa fiftaribileiden asusteet kaapista ja mennä Espoon Sellon Ratsutorille kaupittelemaan leipomiani tuotoksia. Kokemus oli mieletön ja siihen jäi koukkuun. Nyt on koluttu neljät Ravintolapäivät ja tuntuu, että Johnnyn suosio kasvaa joka kerralla. Ja nyt tämä blogi. Saa nähdä missä sitä ollaan vaikkapa parin vuoden päästä! Jos rehellisiä ollaan: oma leivontakirja tai vielä suurempi haave eli oma kahvila ei olisi lainkaan paha juttu. Mutta aloitetaan nyt iisisti.

Tarkoitukseni on tällä blogilla rikkoa hieman ennakkoluuloja miesten leipomistaidoista ja yleisestä kiinnostuksesta leipomiseen. Moderni mies voi tuoksua salihien ja moottoriöljyn sijaan pullalta ja marenkivaahdolta. Moderni mies voi vapaa-aikana selailla leivontakirjoja ja sivellä partaansa huomatessaan, että pursotintyllia on vaikka minkälaisia. Moderni mies voi saada kiksit jostain nerokkaan hauskasta muffinssivuoasta. Myönnetään, paikoin kärjistettyä ja kliseistä yleistystä, mutta totta toinen puoli! "Ai sinäkö nämä olet itse leiponut?" on edelleen varsin yleinen kommentti Ravintolapäivillä, ja hassua kyllä: mummojen suusta. Mukava hieman ravistella käsityksiä siitä, ketkä oikeastaan keittiön puolella leipovatkaan. Vaikka leipurialalla aika moni huippuleipuri onkin mies, tuntuu silti, että se on jotenkin enemmän naisten hommia keittiössä. Ruoanlaitto ja kokkaaminenhan sen sijaan ovat hyvinkin paljon "miesten juttuja" ja jopa trendikkäitä. No, minä leivon ja olen mies. Piste. Jatketaan...

Tulen blogissani keskittymään rehellisiin resepteihin, joissa pääpaino makeissa leivonnaisissa, joista inspiroidun eniten. Reseptien lisäksi saatan kirjoittaa vaikkapa jostain hyvästä leivontaniksistä tai mistä tahansa leipomiseen liittyvästä ilmiöstä tai kokemuksesta. Toinen selkein pääpaino tulee kuitenkin olemaan Ravintolapäivissä, koska koko Johnny's Dinerin idea tavallaan syntyi Ravintolapäivään. Siitä sitten idea ja konsepti ovat lähteneet leviämään, nyt siis myös blogiin. 

Blogi päivittyy pääsääntöisesti kerran viikossa maanantaisin, useimmiten jollakin uudella reseptillä. Heti huomenna maanantaina paljastan viimeisimmän Ravintolapäivän suositun mutapiirakan salat. Reseptit, joilla leivon, ovat erinäisistä kirjoista ja netistä koostettuja ja muokattuja. 

Huomenna sitten porukka leipomaan - miehet myös!

1 kommentti:

  1. Hello Johnny!

    Blogisi on hieno, mielenkiintoinen ja ammattitaidolla tehty. Helppo uskoa värikkäiden ja tarkkojen kuvien sekä huolellisten ohjeiden perusteella, että myös leivonnaiset ovat hyviä.
    Varmemmaksi vakuudeksi tässä pari tuoretta linkkiä todisteeksi siitä, että miehet ovat maailman parhaita leipureita:

    http://www.bbc.com/news/magazine-35562251
    http://www.foodandwine.com/articles/worlds-best-bakeries

    Onnea blogillesi!

    Masa

    VastaaPoista